EXCLUSIV  Zona Galați - Brăila, platformă pentru investiții. Ministrul Economiei, semnal: Trebuie să o facem și trebuie foarte repede!

Sursă foto: Arhivă DC News
Sursă foto: Arhivă DC News

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre avantajele zonei din Est, Galați-Brăila, pentru investitorii români și străini. 

În cadrul emisiunii la Sud prin Sud-Est, ministrul Florin Spătaru a vorbit despre dezvoltarea zonei Galați - Brăila, despre avantajele actuale, dar și despre oportunitățile care vor apărea odată cu dezvoltarea infrastructurii. 

Ministrul Economiei a subliniat că nu se referă numai la Galați, ci la zona Galați-Brăila, ”o zonă extrem de importantă și cu potențial foarte ridicat”. El subliniază că scăderea pe care a avut-o, în ultimul timp, această zonă în dezvoltarea industrială a fost caută de lipsa infrastructurii.  ”În acest moment, avem acel pod (n.r. Golden Gate-ul din Brăila, de peste Dunăre). Și gălățenii și brăilenii ar trebui să fie mândrii că unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România, din ultimii 30 de ani, se dezvoltă în această zonă”, a spus ministrul, în contextul anterior menționat. 

”Și tulcenii”, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac. 

Zona Galați - Brăila, ofertantă pentru investitori

”Și tulcenii! Avem centura, vom avea un drum de acces din autostradă și atunci conectivitatea se va realiza mult mai rapid. Pe de altă parte, avem platforma multimodală, care este proiectată să fie dezvoltată la Galați. Înțeleg că ar trebui să facem pași importanți și să facem acest lucru cât mai rapid, pentru că doar așa vom avea o zonă Galați - Brăila mult mai atractivă pentru investitori. 

Dacă e să ne uităm, această zonă are câteva avantaje importante. În primul rând, va avea o infrastructură bună pentru investitori. Avem accesul la Dunăre, vom avea acest program operațional ”Tranziție justă”, cu posibilitatea de finanțare din fonduri europene a acestor investiții mult mai atractive decât în alte zone din țară, avem o universitate regională cu un număr de studenți. Avem, de asemenea, studenți moldoveni și ucraineni care vin și învață la Universitatea din Galați, deci avem toate ingredientele necesare pentru o dezvoltare bună, sustenabilă. Trebuie să o facem și trebuie să o facem repede”, a mai explicat Florin Spătaru, ministru al Economiei, invitat la Sud prin Sud-Est. 

Vezi emisiunea integrală aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel