Explozie violentă cu o bombă artizanală la sediul unei bănci din sudul Libanului

O explozie cu o bombă artizanală a avut loc sâmbătă la o bancă.

Persoane neidentificate au lansat sâmbătă o bombă artizanală asupra unei bănci din Sidon, în sudul Libanului, ţară confruntată cu o gravă criză financiară amplificată de consecinţele economice ale pandemiei de COVID-19, notează AFP, scrie Agerpres. 

Faţada din sticlă a unei sucursale a băncii Fransabank şi un tavan fals au fost zburate de explozia care s-a produs sâmbătă seară, dar fără să se înregistreze morţi sau răniţi, potrivit Agenţiei naţionale de informaţii (ANI).

O anchetă a fost deschisă, a adăugat ANI

Fransabank, instituţie libaneză, face parte dintre principalele bănci ale ţării care traversează din 2019 cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii.

Din toamnă, băncile au redus retragerile în dolari, înainte de a le suspenda complet în martie şi a interzice, de asemenea, viramente în străinătate, provocând nemulţumirea populaţiei.

Ţara supraîndatorată - în incapacitate de plată din martie - a cunoscut în octombrie o inedită mişcare de contestare a clasei politice, considerată vinovată de corupţie şi incompetenţă.

Complicitate cu puterea politică

Strada acuză sectorul bancar de complicitate cu puterea politică şi că a contribuit efectiv la îndatorarea fără limite a statului înainte de a lua măsuri în defavoarea clienţilor săi.

Furia împotriva băncilor este amplificată de devalorizarea continuă a monedei naţionale în raport cu dolarul pe piaţa neagră, fapt ce a condus la o inflaţie puternică.

Situaţia economică a ţării este agravată, de asemenea, de restricţiile impuse de la jumătatea lui martie pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel