Explozie într-un bloc din Galaţi. Distrigaz Sud, precizări

Mihai Ciobanu / 23 noi 2019 / 10:48 Salveaza PDF Comentarii
Aragaz
Aragaz

Echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele au găsit, în apartamentul unde s-a produs explozia din Galați, mai multe cărămizi în aragazul folosir pentru încălzire. De asemenea, echipamentul de detecție gaze naturale nu era în funcțiune la momentul producerii exploziei.

Distrigaz Sud Rețele informează că dispeceratul a fost sesizat la ora 5.00 cu privire la explozia produsă în Galați. Echipele de intervenţie ale companiei au izolat perimetrul şi sistat alimentarea cu gaze naturale a blocului respectiv.

În urma exploziei, proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 25% din suprafața corpului și a fost transportat de urgență la spitalul din Galați. De asemenea, au fost afectate 3 apartamente din imobil în plus față de cel în care s-a produs explozia.

În aragazul folosit pentru încălzire din apartamentul în care s-a produs explozia au fost găsite mai multe cărămizi, iar echipamentul de detecție gaze naturale nu era în funcțiune la momentul producerii exploziei. De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, nu au fost depistate scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv şi zona adiacentă, transmite Mediafax.

Explozia nu a fost urmată de incendiu

 

„Reamintim clienților că trebuie să utilizeze aparatele consumatoare de gaze naturale conform instrucțiunilor de utilizare ale acestora. Menționăm de asemenea, că instalaţiile de utilizare a gazelor naturale nu sunt componente ale sistemului de distribuţie operat şi gestionat de către Distrigaz Sud Reţele, iar întreținerea și corecta funcționare a acestora revin în exclusivitate clienților”, arată sursa citată.

Alimentarea cu gaze naturale pentru toți clienții din imobil se va face doar după verificarea tehnică a instalației de utilizare a gazelor naturale de către o firmă autorizată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Explozia s-a produs într-un apartament din orașul Galați, iar potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, nu a fost urmată de un incendiu.

În timpul intervenției, persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit singuri din apartamente după ce au fost treziți de zgomotul produs de explozie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25