Expert britanic: Occidentului nu ar trebui să-i mai fie frică de faptul că Rusia ar putea folosi arme nucleare. Slăbiciunea e provocatoare pentru Putin

Expertul în politică externă Ian Bond, de la Centrul pentru Reforme Europene, spune că Occidentului trebuie să înceteze să-i fie frică.

Ian Bond, expert britanic în politică externă la Centrul pentru Reforme Europene, spune că Occidentului trebuie să înceteze să-i fie frică și să pară temător față de Rusia. Iată ce a zis el la podcastul Doomsday Watch:

„Nimic nu este la fel de provocator pentru Putin ca slăbiciunea, așa că, cu cât Occidentul spune mai mult „ne temem că Rusia ar putea folosi arme nucleare”, cu atât este mai probabil ca Putin să continue amenințarea de a folosi arme nucleare – și poate chiar să folosească una-două - pentru a demonstra că este cu adevărat serios”.

Bond spune că mesajul către Rusia, care ar putea fi transmis în mod privat, ar trebui să fie „vă rugăm să înțelegeți că, dacă treceți la un atac nuclear, vom considera mănușile ca fiind scoase”.

Deși acceptă că nimeni nu ar putea „exclude în mod absolut” ca Rusia să folosească arme nucleare, el a subliniat că informațiile de până acum nu sugerează că Putin ar recurge la așa ceva.

„Nu numai că rușii nu au răspuns într-un mod special la atacurile asupra Crimeei, dar și după lovturile ucrainene în regiunea Belgorod, rușii nu au răspuns la asta într-un mod deosebit de diferit. Ar trebui să încetăm să ne mai înspăimântăm că, dacă ucrainenii îi alungă pe ruși, rușii vor recurge la arme nucleare”, a spus el.

Problema rușilor

Bond a identificat, de asemenea, o problemă cu care se confruntă rușii pe măsură ce acest război continuă, indiferent de mobilizarea parțială anunțată lunile trecute.

„Doar trimiterea la luptă a multor oameni cu puști învechite nu va rezolva mare lucru. Se presupune că există pași pentru ca industria rusă de apărare să crească producția, dar în ultimii 30 de ani, ministerul rus al apărării a devenit destul de dependent de armele străine. Nu va fi ușor pentru Putin să intensifice producția de echipamente”, a mai spus el.

Știm deja că Rusia a primit drone din Iran, dar Bond se îndoiește că acestea „pot schimba soarta jocului”.

„Vor interveni chinezii? Până acum au fost reticenți să se implice direct în acest conflict. Nu văd această mobilizare ca pe o schimbare a jocului. Va prelungi războiul, va crește numărul de victime de ambele părți, în special de partea rusă. Dar va reuși Putin să obțină un avans decisiv trimițând încă 100.000 de oameni în mașina de tocat carne? Nu, nu cred”, a mai spus el, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel