Experimente controversate pe câini, SUA. Wilkie: Voi continua

Robert Wilkie, secretarul Departamentului pentru veteranii de război, din SUA, a apărat experimentele actuale pe câini, dând asigurări că va continua să le "reautorizeze", la opt luni după ce Congresul a adoptat o legislație care limitează testele.

Wilkie a respins apelurile pentru a încheia cercetarea despre care spune că a condus la invenția stimulatorului cardiac, în anii '60, și descoperirea, la sfârșitul anilor "90, a unui tratament pentru aritmiile cardiace mortale. Unele dintre teste se concentrează pe leziunile măduvei spinării, a mai spus el.

"Îmi plac câinii, dar avem șansa să schimbăm viețile bărbaților și femeilor care au fost răniți grav. Până nu-mi spune cineva că cercetarea asta nu ajută, atunci voi continua", a declarat Robert Wilkie.

Comentariile lui Wilkie au stârnit reacții rapide din partea parlamentarilor, care au criticat experimentele, ce se desfășoară în trei locații ale departamenului și care, spun ei, sunt invazive și uneori letale pentru câini, totul fiind crud și inutil. În luna martie, președintele Trump a semnat un proiect de lege care limitează astfel de teste și a fost propusă o legislație care să pună capăt tuturor cercetărilor canine de la Departamentul pentru veteranii de război.

"După ce am suferit leziuni catastrofale pe câmpul de luptă - pierderea ambelor picioare - sunt extrem de conștient de rolul vital pe care câinii îl joacă în a ajuta trupele să se recupereze după traumele fizice și psihologice ale războiului", a declarat un veteran al armatei și co-sponsor al legislației. 

Experimente controversate

Restricțiile aprobate de Congres solicită ca exeprimentele pe câini să fie "aprobate în mod direct" de către secretar. Săptămâna trecută, USA Today a scos la iveală faptul că agenția a continuat să efectueze cercetările din Milwaukee, Cleveland și Richmond. În Cleveland, experimentele implică secționarea măduvei spinării a câinilor și testarea reflexelor tusei, potrivit ziarului.

White Waste Project, proiectul unui grup care apără drepturile animalelor, a atras atenția asupra testării, la începutul anului 2017, declanșând respingerea fermă în Congres și în cadrul unor organizații ale veteranilor. Departamentul pentru veteranii de război, cu sprijinul altor grupuri de veterani și medici, a respins criticile. David Shulkin, secretarul pentru Veterani de atunci, a spus că va continua experimentele controversate pe câini.

Înainte ca Trump să-l concedieze, acesta a recunoscut că nu crede cu tărie în aceste testări, săptămâna trecută declarând că se opune în continuare noilor experimente pe câini, după ce aprobase verbal continuarea cercetării, în ziua în care a fost concediat. Wilkie și-a exprimat ferm sprijinul pentru testări. El a spus că agenția utilizează 92 de câini în experimente, adăugând că "în fiecare zi, 2000 de câini sunt eutanasiați în această țară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel