EXCLUSIV  Experiența unei eleve: Prima zi de școală, cu îmbrățișări și flori pentru dirigintă. 6-7 ore pe zi și o singură pauză

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Luni, 14 septembrie, a sunat primul clopoțel din anul școlar 2020-2021. Larisa, o elevă de clasa a VII-a din Galați, a povestit pentru DC News cum a fost reuniunea cu colegii, în vreme de pandemie. 

Larisa e elevă în clasa VII-a, la o școală de cartier din Galați. Luni, 14 septembrie, la ora 14:00, a pășit din nou în curtea școlii, alături de colegi. Altfel decât în anii anteriori, dată fiind pandemia de Covid-19. 

„Am ajuns acolo, am așteptat puțin la poartă și ne-am dus direct în clasă. A venit doamna dirigintă și ne-a zis ce trebuie să facem”, a declarat Larisa pentru DC News.

Până să intre în școală însă, Larisa a precizat că o parte dintre colegii ei s-au îmbrățișat. Au uitat, preț de câteva secunde, de reguli și recomandări. 

În continuare, eleva a explicat că diriginta le-a adus la cunoștință faptul că trebuie să poarte măști de protecție pe care să le schimbe în fiecare zi, să nu le atingă, să păstreze distanța fizică, să nu iasă în pauze și să își dezinfecteze mâinile frecvent. 

În total, sunt 19 copii. Toți vor veni fizic, la școală. În clasele cu peste 20 de copii din unitatea de învățământ, jumătate vin la cursuri, jumătate învață din fața monitoarelor. 

„Stăm câte un copil în bancă, iar între noi e câte o bancă liberă”, a mai spus Larisa pentru DC News, afirmând totodată că nu există separator de protecție anti-Covid din plexiglas pentru bănci. 

Pe lângă îmbrățișările împărțite în afara instituției de învățământ, „trei fete au adus flori”. Larisa a privit cum diriginta a acceptat un buchet, de restul nu știe ce s-a întâmplat până la urmă. 

În continuare, Larisei i-a fost adus la cunoștință faptul că vor avea doar o pauză pe zi, de 10-15 minute, cu toate că au câte șase-șapte ore pe zi. 

Larisa a încheiat spunând că „în general mi se pare ok, dar parcă-i cam nasol să stai șapte ore cu masca”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel