Evaluare națională: 170 000 de elevi înscriși. Triaj epidemiologic: "Temperatura, luată de trei ori"

La examenul de evaluare care va începe luni sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. La prima etapă participă peste 75.000 de profesori, examenul desfășurându-se în 4.253 de centre de examen, a anunțat duminică ministrul Educației Monica Anisie.Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. Școlile au întocmit grafice, astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile şcolilor, ale centrelor de examen.

Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Ministrul a recomandat ca pentru copiii care au temperatura peste 37,3 testul să fie repetat de trei ori, cu o pauză de câteva minute înainte de repetare.

Unităţile de învăţământ au fost dotate cu dezinfectant şi s-a efectuat dezinfecţia centrelor de examinare.

Lucrările elevilor vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.

În context, ministrul a vorbit despre subiectele care au apărut pe internet. „Va asigur ca ceea ce circula pe internet nu e de la Ministerul Educatiei. Nu va lasati pacaliti de asa zise subiecte care circula pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veti primi maine dimineata. Maine se vor extrage subiectele”, a spus Monica Anisie.

Evaluare națională. Rezultatele, peste o săptămână

Primele rezultate vor fi afișate în data de 22 iunie. Examenul se va da în două etape, iar sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate, a spus ministrul.

La această sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. Sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluarii Naţionale.

Peste 900 de elevi are susține valuarea în condiții speciale.

Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a adăugat că în jur de 50 de elevi sunt în izolare. „Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel