Evaluare Mihai Tudose. Dragnea: Analiză săptămânală

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat ca va avea loc o analiză săptămânală a activităţii guvernului, aceasta urmând să se desfăşoare "între colegi", nu în sistem de "inchiziţie, cu testul grilă în mână". 

El a adăugat că luni, la şedinţa coaliţiei, "se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple", ceea ce se stabilise şi cu primul guvern. 

"Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o aşteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine şi ne prezintă ceea ce a prezentat deja - raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână şi cum are de gând să abordeze discuţiile cu preşedintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliţiei. (...) Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce vroia şi rostogolea ceea ce vroia la televizor. Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (...) şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanţă de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere şi cu testul grilă, suntem nişte colegi", a declarat Dragnea duminică seara, la Romania TV. 

El a adăugat că întâlnirile cu coaliţia de guvernare sunt necesare, pentru că împreună s-au câştigat alegerile. 

"Împreună am câştigat alegerile, împreună muncim şi depunem eforturi ca acest an de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii sau de aprobări politice, pentru nişte decizii care ţin de actul de guvernare, e firesc să fie o discuţie în coaliţie şi coaliţia să sprijine. (...) Dar regula va fi că în fiecare zi de vineri va fi transmisă liderilor coaliţiei materialul pentru luni şi să fie o discuţie aplicată. Este o metodă de abordare care mie îmi place foarte mult şi care îmi dă mari speranţe. Această nouă echipă guvernamentală a depus eforturi foarte mari, a stat de dimineaţa până noaptea târziu, a fost un tur de forţă al prim-ministrului şi al celor trei vicepremieri, s-au întâlnit cu mai mult de jumătate dintre miniştri şi cu o parte importantă din instituţiile cheie urmează săptămâna viitoare. Am stabilit deja 45 de acţiuni, o parte au fost implementate, celelalte urmează (...) Decizia de schimbare a Guvernului a fost una bună şi ne dă speranţa că actul de guvernare va reveni în matca lui", a menţionat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel