EUROVISION 2020. Ungaria se retrage din competiție. Ar fi „prea gay”

Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)
Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)

Ungaria a anunțat că se retrage din competiția Eurovision pentru 2020. Nu există un motiv clar pentru această decizie, dar presa a speculat că vine pe fondul că evenimentul muzical ar fi ”prea gay” pentru Guvernul ungar. 

Ungaria nu va participa la concursul muzical Eurovision de anul viitor pentru că ar fi „prea homosexuală" pentru gustul guvernului de extremă dreaptă al țării, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Deși nu s-a dat niciun motiv oficial pentru retragere, mișcarea vine pe fondul creșterii retoricii homofobe în Ungaria, unde premierul anti-migrație, Viktor Orbán, a lansat o politică de „prima familie", menită să ajute familiile tradiționale și să stimuleze creșterea natalității.

O sursă din cadrul radiodifuzorului public ungar, MTVA, a declarat pentru The Guardian că, deși nu a fost comunicat niciun motiv pentru decizia de retragere din concurs, presupunerea dintre angajați a fost că asocierea Eurovision cu cultura LGBTQ + a fost în spatele acestei decizii.

Ce spune presa locală din Ungaria

Mass-media publică din Ungaria este strâns legată de Guvern și a contribuit la răspândirea mesajelor sale. Anterior, site-ul maghiar index.hu a citat surse nenumite din mass-media publică, speculând că motivul retragerii este probabil ca Eurovisionul să fie considerat „prea homosexual".

Purtătorul de cuvânt al lui Orbán, Zoltán Kovács, a descris povestea index.hu drept „fake news" pe Twitter, dar nu a specificat niciun alt motiv pentru neparticiparea Ungariei.

Într-o declarație transmisă prin e-mail către Guardian, MTVA a declarat: „În loc să participăm la concursul Eurovision din 2020, vom susține producțiile valoroase create direct de talentele muzicii pop maghiare în mod direct."

Orbán a evitat retorica homofobă incendiară, deși a subliniat în mod repetat opinia lui că mariajul nu poate fi decât între un bărbat și o femeie. 

Reacția EBU, organizatorul Eurovision

Uniunea Europeană de Radiodifuziune, care organizează concursul, a declarat: „Nu este neobișnuit ca membrii EBU să aibă pauze de participare la concursul de cântece Eurovision" și a subliniat că Ungaria a absentat la ocazii anterioare. Cu toate acestea, din 2011, țara a intrat în fiecare an.

"Sperăm să-i întâmpinăm în curând pe radiodifuzorul lor MTVA în familia concursului de piese Eurovision", a declarat EBU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel