Eurodeputații care nu vor R. Moldova în UE: Cei 94 de prieteni ai lui Putin din PE

Relația UE-Republica Moldova a trecut săptămâna trecută un test important, după ce europarlamentarii au ratificat într-o proporție categorică Acordul de Asociere al Chișinăului la Uniunea Europeană.

535 de eurodeputați dintre cei 673 prezenți în plenul PE au votat în favoarea Acordului de Asociere. Au existat însă 94 de europarlamentari care s-au opus unei apropieri a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Cei mai mulți dintre aceștia sunt membri ai grupurilor formate de UKIP-ul britanic și Frontul Național al Franței. Tot împotriva Acordului au votat și membrii grupului Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică (GUE/NGL).

Puteți consulta aici lista integrală cu cele 94 de nume 

Liderii UKIP și Frontului Național, Nigel Farage, respectiv Marine Le Pen, sunt admiratori declarați ai președintelui rus Vladimir Putin. 

În timpul unei vizite făcute în 2011 la Moscova, candidata la prezidențialele din Franța, Marine Le Pen, mărturisea admirația pe care o are pentru Vladimir Putin. "Nu ascund că, într-o anumită măsură, îl admir pe Vladimir Putin. A făcut greșeli, dar cine nu face? Situația din Rusia nu este ușoară și nu s-au putut regla foarte ușor problemele provocate de dizolvarea URSS", spune atunci Le Pen.

Poate cel mai cunoscut și controversat eurosceptic din Europa, Nigel Farage, a spus, la sfârșitul lunii martie a.c, că Vladimir Putin este liderul mondial pe care îl "admiră" cel mai mult. Farage a avut cuvinte de laudă pentru modul în care Putin a gestionat criza din Siria și l-a descris pe liderul de la Kremlin drept "briliant". 

Acord de Asociere la UE: Parlamentul European, vot istoric pentru Republica Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel