Acord de Asociere la UE: Parlamentul European, vot istoric pentru Republica Moldova

Foto: Parlamentul European
Foto: Parlamentul European

Plenul Parlamentului European a ratificat, joi, cu o majoritate covârșitoare, Acordul de asociere între Uniunea European și Republica Moldova, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat.

Dintre cei 673 de europarlamentari prezenți, 535 au votat "pentru", 94 - "împotrivă", în timp ce 44 de eurodeputați s-au abținut.

"Ratificarea Acordului de Asociere UE-Moldova este o recunoaștere clară a succesului procesului de reformă economică și politică  a Moldovei, care stabilește perspective europene și servește drept mărturie pentru determinarea sa de a intra, într-un final, în Uniunea Europeană", a spus raportorul Petras Austrevicius (ALDE). "E timpul să felicităm cetățenii Moldovei pentru această realizare istorică, mai ales în contextul în care la 30 noiembrie se vor desfășura alegeri parlamentare, care vor fi cruciale pentru  țară", a adăugat el.

Pentru a intra în vigoare, acordul are nevoie să fie ratificat de către parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene. Părți ale acordului, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat, se aplică de la 1 septembrie 2014. Moldova a ratificat tratatul la 2 iulie.

Leancă: Dacă Rusia alipește Transnistria, nu avem ce face

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel