Eugen Tomac vine cu  vești bune pentru transportatorii români

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, vine cu vești bune în ceea ce privește siguranța transportatorilor români pe teritoriul Uniunii Europene.  

"Transportatorii români de marfă se simt în nesiguranță în multe state ale Uniunii Europene și pentru că am asistat la tragedii precum cele întâmplate în Franța, când șoferul Mihai Spătaru a fost asasinat într-o parcare în luna mai în fața propriei soții, am solicitat atât Comisiei Europene, cât și Guvernului Franței o implicare mai mare în a oferi condiții cât mai sigure pentru șoferii mașinilor de marfă, cunoscut fiind faptul că în parcările franceze se comit tot mai des acte de tâlhărie sau chiar incidente soldate cu pierderea de vieți ale șoferilor.

Răspunsul primit din partea Comisiei Europene arată că în prezent se construiesc 41 de parcări noi cu zone sigure și securizate de parcare pentru camioane (SSTPA - safer and more secure truck parking areas - link in primul comentariu).

Vezi și: Polonia: ”Trebuie să rămânem în UE, dar nu cu orice preț!”. Acuză ”șantajul ilegal”

De asemenea, Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure și securizate la nivelul întregii Uniuni. Acest document va clasifica nivelul de securitate al fiecărei parcări și va impune un pachet minim de servicii pentru aceste zone de parcare.

Comisia, de asemenea, va susține financiar atât statele membre, dar și direct operatorii privați, pentru a construi cât mai multe zone sigure și securizate de parcare pentru camioane (SSTPA-uri) sau pentru a le moderniza pe cele existente.

Voi urmări implementarea acestui program european atât de necesar tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu ce pune Europa în mișcare", precizează europarlamentarul Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel