Eugen Terteleac, ARI: Am aflat înainte de alegeri că Băsescu va câștiga-VIDEO

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, a declarat într-o emisiune la Dacia TV, televiziunea românilor  din Italia, că diaspora a fost folosită „în mod barbar" pentru câștigarea alegerilor de către Traian Băsescu.

În cadrul unei emisiuni transmise în direct în 22 mai, președintele ARI a povestit un episod din 2009:

"ARI și alte asociații au fost partenere la organizarea unui eveniment electoral, programat cu 2 săptămâni înaintea alegerilor și i-am invitat pe toți candidații să își prezinte programul lor electoral, mai exact pe Mircea Geoană, Traian Băsescu și pe ceilalți. I-am invitat la Roma, niciunul nu a venit, dar am vrut ca prin acest eveniment să îi informăm pe cei prezenți, comunitatea românilor din Roma, despre programul electoral al fiecăruia, ce vor să facă în relația cu diaspora, etc.

La eveniment a participat un mare exponent al muzicii populare din România, maestrul Gheorghe Turda. Într-o discuție pe care am avut-o cu el, mi-a spus: „Dragă Eugen, nu vă mai faceți iluzii că alegerile vor fi corecte. Alegerile prezidențiale vor fi câștigate de președintele Traian Băsescu. Indiferent ce-ar fi. Dacă Băsescu va avea nevoie de 100.000 de voturi, le va lua din diaspora. Dacă va avea nevoie de 200.000, le va lua în diaspora. Dacă va avea nevoie de un milion de voturi, le va lua în diaspora," a declarat lidrul ARI.

Nu am crezut atunci.

Iată că astăzi, când o comisie parlamentară începe să ancheteze acel moment, îi dau crezare lui Gheorghe Turda. Cred că știa exact cum stau lucrurile.

Mă întreb acum: Noi, cei din diaspora, ce suntem, niște marionete? Nu doar faptul că ne simțim trădați, dacă ar fi să iasă la iveala că au fost fraude.

Dar s-a creat un zid între societatea românească trăitoare acasă și diaspora.

Auzim deseori când mergem acasă: e vina voastră că a câștigat nu știu cine, din vina voastră suntem în situația în care ne aflăm.

Eu spun că nu din vina noastră. Noi am fost doar folosiți, atât, în campania electorală. S-a creat ceva emoțional, un scandal, și în 2009, și la alte tururi de alegeri. Vreau să reiasă din comisie că diaspora a fost folosită într-un mod barbar.

Vreau să ni se ceară scuze, pentru că multora dintre noi le e rușine să meargă acasă, să audă că din cauza noastră țara merge prost," a afirmat președintele ARI la Dacia TV. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel