Este OFICIAL! Mauricio Pochettino, noul antrenor al PSG. Vezi mesajul de întâmpinare - VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Paris Saint-Germain, campioana en titre a Franţei, a anunţat oficial sâmbătă numirea argentinianului Mauricio Pochettino în postul de antrenor, în locul germanului Thomas Tuchel, demis la începutul acestei săptămâni, informează AFP.

'Antrenorul argentinian a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2022, cu opţiune pentru un sezon suplimentar', a indicat PSG într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

Pochettino (48 ani), fost jucător al lui PSG între 2001 şi 2003, a sosit vineri după-amiază la Paris, însoţit de secunzii săi, după ce a petrecut Revelionul alături de familia sa, la Londra, unde locuieşte în continuare de la despărţirea sa de formaţia Tottenham Hotspur, care l-a concediat în noiembrie 2019, la câteva luni după ce a condus-o până în finala Ligii Campionilor (pierdută în faţa rivale FC Liverpool).

Argentinianul devine astfel al 11 antrenor din istoria clubului parizian care a purtat anterior culorile acestuia ca jucător. El urmează să îşi întâlnească noii săi elevi duminică, la centrul de pregătire de la Camp des Loges, unde Mbappe şi colegii săi se vor prezenta pentru reluarea antrenamentelor după sărbătorile de iarnă.

'Sunt extrem de fericit şi onorat să devin noul antrenor al lui Paris Saint-Germain. După cum ştiţi, acest club a avut mereu un loc special în inima mea... Revin astăzi aici cu multă ambiţie şi modestie, fiind totodată foarte nerăbdător să lucrez cu jucători care figurează printre cei mai talentaţi din lume', a precizat Pochettino după semnarea contractului.

Mauricio Pochettino se află la cea de-a patra sa experienţă din cariera sa de antrenor, după ce a pregătit anterior echipele Espanyol Barcelona (ianuarie 2009 - noiembrie 2012), Southampton (ianuarie 2013 - mai 2014) şi Tottenham Hotspur (mai 2014 - noiembrie 2019).

Tehnicianul sud-american îşi va face debutul oficial pe banca lui PSG miercuri, cu ocazia meciului de pe terenul formaţiei AS Saint-Etienne, din cadrul etapei a 18-a a campionatului Franţei. Parizienii ocupă în prezent poziţia a treia în clasament, la un singur punct în spatele rivalelor Olympique Lyon şi Lille OSC, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel