Pedeapsa cu moartea. Erdogan, cerere către Parlament

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că se așteaptă ca Parlamentul să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea după referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidențiale, potrivit AFP citat de Agerpres.

"Familiile martirilor, familiile eroilor noștri nu trebuie să fie îngrijorate. Cred că, dacă Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar după 16 aprilie în legătură cu dorința voastră privind pedeapsa capitală", a declarat Erdogan, într-un discurs pronunțat la Canakkale, în nord-vestul țării.

Semnătura sa este necesară pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului și Erdogan a declarat că va aproba textul "fără ezitare".

Pedeapsa capitală a fost abolită în 2004 ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeană și reintroducerea sa va marca sfârșitul negocierilor de aderare.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie, președintele turc a declarat în repetate rânduri că va aproba reintroducerea pedepsei capitale în cazul unui vot al Parlamentului în acest sens. El s-a referit în februarie chiar la organizarea unui referendum în legătură cu acest subiect.

Este pentru prima dată însă când Erdogan cere Parlamentului să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea după referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constituției care vizează consolidarea puterilor prezidențiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel