Erdogan, mișcare importantă pentru a sparge gheața în relațiile cu Putin

Recep Tayyip Erdogan va merge la Sankt-Petersburg într-o vizită oficială pentru a sparge gheața în relațiile cu Vladimir Putin.

Această vizită intervine în urma reconcilierii devenite posibile în urma "regretelor" exprimate de Erdogan — "scuze", potrivit Moscovei — pentru doborârea în luna noiembrie 2015 de către un avion de vânătoare turcesc a unui bombardier rusesc în apropiere de frontiera cu Siria.

Acest eveniment a antrenat deteriorarea bruscă a relațiilor între cele două țări. Ulterior, a surprins rapiditatea cu care Moscova a acceptat reconcilierea propusă de Ankara.

Erdogan a salutat reacția Rusiei la puciul ratat din 15 iulie: Putin a fost unul din primii conducători străini care i-au telefonat pentru a condamna tentativa de lovitură de stat și, deloc surprinzător, nu a exprimat o atitudine similară celei a liderilor europeni față de represiunea care a urmat, scrie Agerpres.

"Reacția rusă contrastează puternic cu cea a aliaților occidentali ai Turciei", afirmă Jeffrey Mankoff, de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), cu sediul la Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel