Erdogan dă de pământ cu puterile Vestului după căderea lui Morsi

morsi si erdogan dece
morsi si erdogan dece

Premierul contestat de o parte a populației din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, condamnă din nou Puterile Occidentului, de data aceasta pentru că au evitat să numească debarcarea lui Mohamed Morsi din Egipt o ”lovitură de stat”.

”Loviturile de stat sunt rele, loviturile de stat lovesc în popor, în viitor, în democrație”, a declarat liderul AKP, vineri, în Istanbul, citat de Hurriyet Daily News.

”Vreau ca toată lumea care are curaj să exprime asta. Sunt surprins de atitudinea Vestului. N-au fost în stare să spună 'lovitură de stat'. Felicit însă Uniunea Africii care a suspendat calitatea de membru a Egiptului”, a adăugat Erdogan.

Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, și omologul său britanic, William Hague, au calificat incidentele din Egipt ca fiind un ”pas înapoi” al democrației de la Cairo, dar nu au numit căderea lui Morsi o lovitură de stat, limitându-se mai degrabă la cuvinte precum ”criză” sau ”precedent periculos”.

”Parlamentul European face rabat de propriile sale valori când evită să numească intervenția militară din Egipt o lovitură de stat. A fost un test al sincerității, iar Vestul l-a picat”, crede premierul Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel