Erdoğan nu vrea să audă de Suedia în NATO: Nu ar trebui să se obosească să încerce în acest moment

Recep Tayyip Erdoğan și-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Finalndei în NATO, dar nu și pentru Suedia.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Ankara consideră pozitivă cererea Finlandei de aderare la NATO, dar își menține în continuare opoziția față de Suedia.

„Suedia nu ar trebui să se obosească să încerce în acest moment. Nu vom spune „da” cererii lor la NATO atâta timp cât vor permite arderea Coranului”, a spus Erdogan într-un discurs adresat deputaților săi din Partidul AK în parlament.

Săptămâna trecută, Turcia a suspendat discuțiile NATO cu Suedia și Finlanda din cauza protestelor de la Stockholm care au inclus arderea unui Coran, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Speranța Finlandei să adere la NATO împreună cu Suedia, în pofida declarațiilor lui Erdogan

Coranul a fost ars, iar mascota lui Erdoğan a fost arsă

Arderea Coranului la Stockholm, săptămâna trecută, a iscat revoltă în toată lumea islamică și mai ales în Turcia, țara pe care Suedia se baza pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

Evenimentul l-a avut protagonist pe Rasmus Paludan, liderul partidului politic danez de extremă dreaptă Hard Line. În aprilie anul trecut, ideea lui Paludan cu privire la arderea Coranului în masă în perioada Ramadanului a stârnit revolte în toată Suedia.

În plus, înainte de evenimentul cu arderea Coranului, procurorii din Turcia au deschis o anchetă cu privire la un alt incident care a avut loc Stockholm, în care a fost spânzurată o figurină a președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Cele două țări nordice și-au exprimat dorința de a intra în Alianța Nord-Atlantică, după ce, pe 24 februarie anul trecut, Federația Rusă a invadat Ucraina și a provocat îngrijorare pe întreg Flancul Estic.

CITEȘTE ȘI     -    Ungaria critică 'prostia' Suediei în relația cu Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel