Emmanuel Macron, prima sa acțiune oficială

Emmanuel Macron a participat, azi, alături de Francois Hollande la ceremoniile de 8 mai organizate pentru a marca cei 72 de ani de la capitularea Germaniei naziste. 

Ceremonia de la Arcul de Triumf din Paris a fost și prima acțiune oficială la care a luat parte noul președinte ales, Emmanuel Macron.

François Hollande l-a întâmpinat zâmbitor cu o strângere de mână pe fostul său ministru al economiei, după care au ascultat unul lângă celălalt imnul național și 'Cântecul partizanilor', un simbol al Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste.

Hollande și Macron au depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, în semn de omagiu față de milioanele de soldați căzuți în cele două războaie mondiale, după care au salutat pe rând un grup de veterani.

Președintele în funcție a declarat că simte 'multă emoție' arătându-i, la aceste ceremonii', 'drumul de urmat' lui Emmanuel Macron, care în parcursul său politic l-a 'urmat', apoi 's-a emancipat', însă fără a-l trăda.

Macron a fost salutat din tribuna oficială de mai multe personalități, printre care fostul președinte Nicolas Sarkozy (2007-2012), care i-a strâns îndelung mâna și i-a transmis un 'bravo', conform Agerpres.

Cel mai tânăr președinte ales din istoria Franței a câștigat duminică turul al doilea al alegerilor, cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel