Emisiune care ar salva milioane de români, 'refuzată' la TV. Ce spune Dana Grecu

Ce facem atunci când ne răsturnăm cu mașina în apă? Ce facem atunci când suntem atacați în plină stradă? Cum trebuie să reacționăm atunci când casa ne ia foc? Sunt întrebări la care cei mai mulți români nu știu să răspundă pentru că aproape nimeni nu vorbește la TV despre lucruri care ne-ar putea salva viața în situații limită.

Din acest motiv, Marian Chirvase, celebru pentru cascadoriile sale, vrea să pornească la drum cu o emisiune care să ne învețe cum trebuie să procedăm în cazul unei tragedii. El mai are un singur hop de trecut: găsirea unor sponsori. Marian Chirvase a vorbit, contactat de DC News, despre emisiunea care ar putea salva vieților românilor. 

"Aș vrea ca toată lumea să fie cascadori pentru că în cascadorie nu te poți fura. În cascadorie, dacă ai făcut o singură greșeală, totul s-a făcut praf: te accidentezi sau poți să mori. Pentru a face totul perfect, trebuie să fii îngrozitor de corect cu tine însuți", a spus Marian Chirvase.

"Important este să știm ce facem noi când ne răsturnăm cu mașina, ce facem atunci când ne arde casa, ce facem atunci când suntem atacați. Să vă dau un exemplu: două femei, mamă și fiică, au căzut într-un râu unde apa era o palmă peste capota mașinii. Realizați ce vă spun? Doar o palmă! Aflați că au fost găsite moarte în mașină, ținându-se în brațe. De ce? Pentru că oamenii nu știu cum să reacționeze în situații limită și se panichează", ne-a mai zis Marian Chirvase.

VEZI ȘI: Dezastrul de la Clubul Colectiv putea fi evitat. Dezvăluirile unui cascador-EXCLUSIV

Întrebat ce vom vedea la emisiunea pe care speră să o modereze cât de curând, Marian Chirvase ne-a spus: "Tot ce se întâmplă în stradă. De exemplu, veți afla cum trebuie să vă comportați în cazul unui accident sau în cazul unui atac. Dacă se răstoarnă cu mașina, oamenii se sperie și rămân inerți. Ei trebuie să împingă cu picioarele în zona pedalelor și să ridice mâinile pe plafon sau să se țină strâns de volan. Eu știu multe lucruri care le-ar putea salva viața oamenilor atunci când sunt puși în situații limită. Nu vreau și nu am de ce să le țin doar pentru mine".

"După ce am stat atâția ani în străinătate, îmi este foarte greu să găsesc sponsori. Am nevoie de sponsori pentru a porni la drum cu emisiunea mea. Acolo voi spune oamenilor ce să facă în cazul unei tragedii. Eu am trecut prin toate și știu cum se procedează", ne-a mai spus celebrul cascador.

Cine este Marian Chirvase

Dana Grecu a zis că Marian Chirvase este unul dintre cei mai sensibili oameni cu care a vorbit vreodată. "Forța celui care a trecut prin „Tunelul focului, de au rămas cei de la Guinness Book cu gura căscată, agățată într-un cârlig puternic al credinței și al dragostei necondiționate față de oameni. Marian Chirvase", scria jurnalista într-un articol din Jurnalul Național.

(w670)

În date 'tehnice', aflați că Marian Chirvase este unul dintre cei mai experimentaţi cascadori români. A jucat în nenumărate filme (Ambasadori, căutăm Patrie (2003), Marfa şi banii (2001), Omul zilei (1997), Căruţa cu mere (1983)) şi a fost cascador sau cascador coordonator pentru altele (Legiunea străină - 2008, Aripile întunericului - 2004, Asfalt tango - 1996, Misterele Bucurestilor -1983). A lucrat cu regizori celebri din ţară şi din străinătate. Cel mai aproape de sufletul său a fost regretatul Sergiu Nicolaescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel