Emiratele Arabe Unite utilizează dronele pentru a manipula starea vremii

Emiratele Arabe Unite utilizează dronele pentru a manipula starea vremii  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Emiratele Arabe Unite utilizează dronele pentru a manipula starea vremii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Emiratele Arabe Unite sunt pe cale să testeze un mod neobișnuit, de înaltă tehnologie, pentru a declanșa mai multe precipitații.

Oamenii de știință de la Universitatea din Reading din Anglia au contribuit la dezvoltarea unei serii de drone care pot zbura în norii existenți și pot modifica încărcătura electrică a picăturilor de apă, astfel încât să se electrizeze, „ca părul uscat de un pieptene”, a declarat pentru BBC un cercetător de la Unviersitate. Dacă funcționează, ar putea contribui la reaprovizionarea cu apă din orașele mari precum Dubai și va iniția o nouă eră a controlului uman asupra vremii.

Deoarece Emiratele Arabe Unite utilizează deja tehnologia de însămânțare a norilor pentru a induce condensarea și a crea vapori, în primul rând, dronele zapping ar oferi țării un control și mai mare asupra ciclului apei.

„Echipate cu o încărcătură utilă de instrumente de emisie de încărcare electrică și senzori personalizați, aceste drone vor zbura la altitudini mici și vor livra o încărcare electrică moleculelor de aer, ceea ce ar trebui să încurajeze precipitațiile”, a spus Alya Al-Mazroui, directorul programului de cercetare științifică pentru îmbunătățirea ploii din Emiratele Arabe Unite, precizează Futurism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel