Emil Hurezeanu, despre a doua confruntare Victor Ponta-Klaus Iohannis

Crişan Andreescu / 13 noi 2014 / 08:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Victor Ponta, a venit cu un mesaj de continuitate, în timp ce Klaus Iohannis a propus „o formulă de schimbare fundamentală", spune Emil Hurezeanu.

Emil Hurezeanu remarcă absența „temelor prezidențiale prin excelență" din confruntarea celor doi candidați.

„În aproximările mai raționale, tactic mai adecvate, în jocul de picioare mai bine concentrat, domnul Ponta nu propune formule noi, altele decât înlăturarea lui Băsescu. Cu tot ce înseamnă asta. Domnul Ponta e, mai degrabă, captivul domnului Băsescu decât domnul Iohannis, deși acuzațiile de băsism îl privesc mai mult pe domnul Iohannis, în viziunea domnului Ponta", remarcă Emil Hurezeanu.

„În generalizările spuse sentențios, ca și cum ar avea, tot timpul, o premisă de principialitate pe care noi o împărtășim, totuși, domnul Iohannis propune o formulă de schimbare fundamentală", apreciază jurnalistul.

Citește și: DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS, la B1 TV. Text integral

 

În opinia sa, „un mesaj de înnoire, chiar dacă cu accente utopice, dar convingătoare pentru cei care vor o schimbare îl are Iohannis".

De cealaltă parte, „un mesaj de funcționalitate, de continuitate e rezerva domnului Ponta", spune Emil Hurezeanu.

Hurezeanu absența din dezbaterea din această seară a unor teme precum politica externă și relația președintelui cu serviciile secrete. „Președinții sunt datori cu liniile strategice, cu doctrinele de contemplare a soluțiilor majore. Și asta trebuie discutat", afirmă Emil Hurezeanu.

„Amândoi își păstrează partizanii. Între turul I și turul II observ o evoluție între două atitudini și două cadențe de transformare, în care, în tabăra domnului Iohannis ar intră nu numai votanții celorlalţi candidați din prima încercare, dar și cei care fac parte dintr-o nouă generație și biologică, și aspirațională", a mai declaratEmil Hurezeanu la Digi 24.

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27