Elon Musk susține că inteligența artificială probabil ne va lasă fără locuri de muncă pe toți

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut Elon Musk despre inteligența artificială.

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău.

„Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”, a declarat Musk despre inteligența artificială la conferința VivaTech 2024 din Paris.

În timp ce vorbea de la distanță prin intermediul unei camere web la conferință, Musk a descris un viitor în care locurile de muncă vor fi „opționale”.

„Dacă vrei să ai un job care este un fel de hobby, poți să ai un job”, a spus Musk. „Dar, în rest, inteligența artificială și roboții vor furniza orice bunuri și servicii pe care le doriți”, a adăugat acesta.

Pentru ca acest scenariu să funcționeze, a spus el, ar trebui să existe un „venit universal ridicat” - a nu se confunda cu venitul universal de bază, deși nu a împărtășit cum ar putea arăta acesta.

„Nu ar exista o lipsă de bunuri sau servicii”, a spus el.

Inteligența artificială pe piață

Capacitățile inteligenței artificială au crescut în ultimii ani, suficient de rapid pentru ca autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii să încerce să înțeleagă cum să utilizeze tehnologia în mod responsabil. De asemenea, continuă să crească îngrijorarea cu privire la modul în care diverse industrii și locuri de muncă se vor schimba pe măsură ce inteligența artificială va prolifera pe piață.

În ianuarie, cercetătorii de la Laboratorul de informatică și inteligență artificială al MIT au constatat că locurile de muncă adoptă inteligența artificială mult mai lent decât se așteptau și se temeau unii. De asemenea, raportul a afirmat că majoritatea locurilor de muncă identificate anterior ca fiind vulnerabile în fața inteligenței artificiale nu erau avantajoase din punct de vedere economic pentru angajatori să le automatizeze la acel moment.

De asemenea, experții consideră în mare măsură că multe locuri de muncă care necesită o inteligență emoțională puternică și interacțiune umană nu vor trebui înlocuite, cum ar fi profesioniștii din domeniul sănătății mintale, creativii și profesorii.

”Mai are sens viața ta?”

Musk a fost deschis cu privire la preocupările sale legate de inteligența artificială. În timpul discursului de joi, el a numit tehnologia cea mai mare frică a sa. El a citat seria „Culture Book Series” de Ian Banks, o privire ficțională utopică asupra unei societăți conduse de o tehnologie avansată, ca fiind cea mai realistă și „cea mai bună imagine a unei viitoare inteligențe artificiale”.

Totuși, într-un viitor fără locuri de muncă, Musk s-a întrebat dacă oamenii se vor simți împliniți din punct de vedere emoțional.

„Întrebarea va fi cu adevărat una legată de sens - dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, mai are sens viața ta?”, a întrebat Musk.  „Cred că poate încă mai există un rol pentru oameni în acest sens - în sensul că noi putem da un sens inteligenței artificiale”, a mai precizat acesta, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel