Elon Musk și Javier Milei, președintele Argentinei, pornesc o dragoste prietenească în interesul economiei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elon Musk și președintele Argentinei, Javier Milei, și-au întărit prietenia într-o întâlnire la o fabrică Tesla din Texas, după luni de admirație reciprocă pe rețelele de socializare. Cei doi au discutat despre promovarea antreprenoriatului, reducerea birocrației și pericolul existențial al ratei scăzute a natalității.

Milei i-a oferit lui Musk sprijinul Argentinei în conflictul dintre X (fostul Twitter) și autoritățile braziliene, care l-au acuzat pe Musk de obstrucționare pentru nerespectarea unei decizii judecătorești de blocare a unor conturi. Cei doi au convenit, de asemenea, să organizeze un eveniment major în curând în Argentina pentru a promova ideile de libertate, scrie Associated Press.

Întâlnirea a avut loc într-un context în care Argentina are nevoie de sprijinul SUA, în special la Fondul Monetar Internațional, către care țara îi datorează peste 42 de miliarde de dolari. Sprijinul SUA este esențial pentru creșterea încrederii investitorilor în Argentina, în timp ce Milei încearcă să revigoreze economia țării prin politici orientate spre piață.

Experții spun că Argentina este acum pregătită să devină un partener strategic cheie pentru SUA, pe măsură ce guvernele socialiste revin la putere în America Latină, de la Chile până în Brazilia. Argentina are rezerve uriașe de minerale strategice, inclusiv litiu, un ingredient esențial în bateriile pentru mașinile electrice.

Compania lui Musk a livrat recent serviciul internet prin satelit Starlink în Argentina, o mișcare salutată de fermieri care încearcă să țină pasul cu agricultura de înaltă tehnologie în zonele îndepărtate ale țării. De asemenea, cei doi au discutat despre rezervele imense de litiu ale Argentinei, care ar putea ajuta la reducerea dependenței față de China în lanțul de aprovizionare cu baterii.

"Dorim să putem localiza lanțul nostru de aprovizionare în cea mai mare măsură posibilă, astfel încât să nu transportăm materiale în întreaga lume", a spus Ben Steinberg, fost consilier senior al Departamentului de Energie și actual vicepreședinte executiv la Venn Strategies. "SUA are un interes mare să lucreze atât la nivel național, cât și cu țări precum Argentina din America de Sud."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel