Eliminarea sancțiunilor pentru Nord Stream 2. Ministru polonez, către Biden: Europa nu e doar Germania

Eliminarea sancțiunilor pentru Nord Stream 2. Ministru polonez, către Biden: Europa nu e doar Germania  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Eliminarea sancțiunilor pentru Nord Stream 2. Ministru polonez, către Biden: Europa nu e doar Germania / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Ministrul polonez de externe spune că a aflat despre renunțarea la sancțiunile Nord Stream 2 din presă.

Ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, spune că simte că președintele Biden pare să creadă că Europa reprezintă doar Germania. Într-un interviu acordat cotidianului Rzeczpospolita, ministrul polonez de externe a criticat comportamentul SUA cu privire la renunțarea la sancțiuni asupra gazoductului germano-rus Nord Stream 2 și spune că, sub președintele Joe Biden, SUA pare să echivaleze Europa doar cu interesele germane.

Rau a spus că a aflat despre renunțarea la sancțiuni din mass-media și nu se aștepta la nicio întâlnire între Biden și președintele polonez Andrzej Duda în viitorul apropiat. Totșu, Biden și Duda s-au întâlnit, ieri, la summit-ul NATO. Totuși, acesta a spus că summit-ul NATO de la Bruxelles, care precede înâlnirea Biden-Putin, va oferi cel puțin o oportunitate de a discuta despre preocupările de securitate cauzate de renunțarea la sancțiuni pentru Nord Stream 2.

Interesele Europei Centrale, uitate de Biden

„Din păcate, delegația SUA care ajunge în Europa este atât de preocupată de summit-ul Putin-Biden, încât nu a găsit timp să organizeze întâlniri cu aliații de pe flancul estic al NATO“, a precizat acesta. Rau a confirmat că America nu s-a consultat în decizia cu privire la Nord Stream 2 cu nimeni din Europa Centrală, în ciuda asigurărilor date la începutul anului de către secretarul de stat Antony Blinken că nu vor fi luate decizii contrare intereselor Europei Centrale.

El a adăugat că finalizarea Nord Stream 2 va aduce Germania și Rusia într-un parteneriat care va crea o amenințare strategică pentru Polonia, Ucraina și statele baltice, și a accentuat modul în care Putin, în timpul Forumului Economic Internațional, a subliniat că acum Ucraina va trebui să dea dovadă de „bunăvoință“ în relațiile sale cu Rusia. În acest fel, Nord Stream 2 ar permite Rusiei să continue o politică bazată pe „amenințări, șantaj și agresiune militară”, notează RMX.

Merkel, discuții productive cu Biden despre gazoductul Nord Stream 2

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat sâmbătă, după o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden la summitul G7, că ţara sa şi SUA fac progrese în discuţiile privind gazoductul Nord Stream 2, care va lega Rusia de Germania prin Marea Baltică şi este un subiect de controverse între aliaţii occidentali, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Suntem pe drumul cel bun, a indicat Merkel, adăugând că a convenit cu Biden că este indispensabil ca Ucraina să rămână implicată în tranzitul gazelor ruseşti către Europa (citește continuarea AICI).         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel