ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT la SIBIU: Ministrul Apărării Mircea Dușa a dispus o anchetă

Un elicopter militar, la bordul căruia se aflau 10 persoane, s-a prăbușit, vineri, în nordul județului Sibiu. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunțat că dispus o anchetă în privinţa elicopterului prăbuşit vineri în judeţul Sibiu şi a precizat că la bordul aparatului se aflau opt militari.

"În momentul de faţă pot să precizez că erau opt militari în elicopter, am dispus o anchetă, am alertat şi SMURD-ul şi elicopterul nostru se deplasează spre zonă şi, în acelaşi timp, am dispus şi o anchetă tehnică şi am sesizat Parchetul Militar", a declarat Duşa, la B1 tv, citat de Agerpres. 

El a spus că a trimis o echipă tehnică în zona în care s-a prăbuşit elicopterul pentru a vedea care este cauza căderii aparatului. 

"Sper să ajungă foarte repede, a plecat şi un elicopter de la SMURD, a mai plecat un elicopter de la armată, sper ca în zona unde s-a prăbuşit să se şi poată ateriza, adică condiţiile meteo să permită aterizarea", a spus Duşa.

ISU anunță că opt persoane au decedat, iar alte două fiind grav rănite

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat vineri că opt persoane din cele 10 care se aflau la bordul aparatului de zbor prăbușit sunt decedate, celelate două fiind grav rănite, au suferit arsuri şi vor fi transportate de urgenţă la spital.

Elicopterul militar s-a prăbuşit între localităţile Stejărişu şi Mălâncrav, în apropierea municipiului Mediaş (nordul judeţului Sibiu). 

Ce anunță MAI

Potrivit unui comunicat al MAI, vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea se deplasează împreună cu o echipă de procurori militari şi criminalişti din IGPR, la locul unde în cursul dimineţii s-a prăbuşit un elicopter aparţinând MApN. 

"Vicepremierul Gabriel Oprea a activat de urgenţă Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului României şi Centrul de Comandă al MAI pentru coordonarea acţiunilor de salvare a supravieţuitorilor şi cercetarea condiţiilor în care a avut loc accidentul. La acest moment, forţe ale Poliţiei Române, ISU Sibiu şi două elicoptere SMURD sunt în deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregătit pentru intervenţie. Primele forţe ale poliţiei Române au ajuns deja la faţa locului", se precizează în comunicatul citat, transmis Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel