Elevii ar putea primi calculatoare miniaturale, afirmă Dan Nica

Rasberry Pi
Rasberry Pi

Dan Nica ministrul pentru Societatea Informaţională, a declarat, vineri, la Galaţi, că elevii ar putea primi gratuit calculatoare miniaturale, precizând că proiectul ar putea fi finanţat "şi cu fonduri europene".

 "Anul trecut Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit şi eu cu reprezentanţii unei fundaţii pentru ca şi în România să derulăm acest experiment. În Galaţi cu certitudine vom avea un astfel de experiment ca să vedem care e gradul de interes al elevilor şi le-am cerut celor care sunt în Consiliul Naţional al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes ca să vedem dacă e cazul să intervenim şi la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect care poate fi finanţat şi cu fonduri europene", a declarat Dan Nica, la deschiderea lucrărilor Consiliului Naţional al Elevilor, precizând că este vorba despre "un computer de mici dimensiuni" numit Rasberry Pi, care costă 35 de dolari şi care a fost inventat de un grup de profesori de la Cambridge (Anglia), scrie Mediafax.

 El a adăugat că acest calculator are o interfaţă grafică, permite dezvoltarea de programe, aplicaţii şi chiar jocuri, poate fi conectat la un televizor şi este bazat pe un sistem de operare gratuit, iar cei care l-au proiectat au vizat dezvoltarea creativităţii elevilor care nu au posibilităţi materiale pentru a-şi putea cumpăra un calculator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel