Elena Udrea: Zidul de la Târgovişte, unde a fost împuşcat Ceauşescu, obiectiv turistic

zid
zid

Elena Udrea, ministrul Turismului, a anunţat marţi seara că instituţia sa pregăteşte două oferte turistice pentru a atrage potenţialii vizitatori din străinătate. Primul va fi "un circuit Dracula", al doilea va fi "un circuit roşu", a explicat Udrea, la postul B1.

Dacă în ceea ce priveşte primul proiect ideea nu este originală, ea fiind încercată încă de pe vremea ministrului PDSR Dan Matei Agathon, "circuitul roşu" este o iniţiativă marca Udrea. Ministrul a explicat că România trebuie să abandoneze prejudecăţile legate de comunism şi să scoată bani din oferta în domeniu.

Astfel, a precizat, Elena Udrea, oferta îi va tenta îndeosebi pe turiştii din China, care s-ar da în vânt după obiective care să le amintească de casă. Potrivit ministrului Turismului, circuitul ar trebui să înceapă de la zidul de la Târgovişte, unde a fost împuşcat cuplul Nicolae şi Elena Ceauşescu. Locul ar trebui renovat şi apoi pus la dispoziţia turiştilor, care ar mai putea bifa pe traseu închisoarea Doftana, Scorniceştii, balconul CC şi cartierul Primăverii. "Important e să spui povestea", a spus Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel