Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica. Lovitură fără precedent - UPDATE 3

Elena Udrea, dosarul Gala Bute
Elena Udrea, dosarul Gala Bute

Avocatul Elenei Udrea a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, informează Antena 3.

Așadar, avocatul Elenei Udrea a anunțat, vineri, 13 aprilie, la ÎCCJ, că Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Anunțul a fost făcut în cadrul procesului în care se judeca dosarul "Gala Bute”.  

Avocatul Veronel Rădulescu a explicat că a primit, vineri dimineaţă, mai multe documente de la Elena Udrea, care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie. Avocatul a înmânat judecătorilor respectivele documente, printre care şi un memoriu, în care Elena Udrea anunţă că doreşte să fie audiată în dosarul Gala Bute şi să i se acorde ultimul cuvânt, prin mijloace de comunicare la distanţă (videoconferinţă) sau prin procedura de comisie rogatorie.

VEZI ȘI Udrea, refugiat politic. Bolcaș: Cine să se mai opună acestor mizerii?

Paralelă cu Ghiță

De asemenea, avocatul a făcut o paralelă cu situaţia lui Sebastian Ghiţă, care se află la Belgrad, acesta fiind audiat prin videoconferinţă în cadrul proceselor pe care le are în instanţele din România. "Din 1989, nu a mai fost o situaţie în care un cetăţean al României, membru UE şi NATO, să primească statutul de refugiat politic în alt stat. Conform Convenţiei privind refugiaţii politici, ea nu are dreptul să fie returnată. Costa Rica a dezvoltat unul dintre cele mai bune programe de protecţie în plan judiciar", a spus avocatul. 

Termen la ÎCCJ

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat, în aceste momente, ultimul termen în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

La termenul anterior, a anunţat, prin avocaţii săi, că doreşte să dea o declaraţie în cadrul procesului, însă nu se poate prezenta, deoarece este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu se deplaseze.

Amintim că, pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

VEZI ȘI Udrea, intervenție fulger din Costa Rica după decizia ÎCCJ  

UPDATE 3: S-a decis ca ultimul termen în Dosarul "Gala Bute" să aibă loc pe 9 mai.

UPDATE 2: Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, vineri, cererea depusă de Elena Udrea de a fi audiată la distanţă în dosarul 'Gala Bute', prin videoconferinţă sau comisie rogatorie, deoarece nu rezultă din înscrisurile depuse de avocaţii săi că a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. 'Din înscrisurile prezentate, emise de autorităţile din Costa Rica, nu rezultă că a primit statutul de refugiat sau de refugiat politic, ci doar că a formulat o solicitare către autorităţi de a primit statutul de refugiat', a spus preşedintele completului de judecată.

UPDATE 1: Avocatul cere ca Elena Udrea să fie audiată prin video conferință.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel