Elena Udrea, intervenție fulger din Costa Rica după decizia ÎCCJ

Elena Udrea a avut, vineri, 13 aprilie, o intervenție fulger la Antena 3, după decizia judecătorilor ÎCCJ.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, vineri, cererea depusă de Elena Udrea de a fi audiată la distanţă în dosarul "Gala Bute", prin videoconferinţă sau comisie rogatorie, deoarece nu rezultă din înscrisurile depuse de avocaţii săi că a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.  

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Elena Udrea a făcut următoarele declarații: "Au un singur scop, în acest moment: finalizarea acestui dosar, indiferent de toate dovezile pe care eu le aduc. Da, am acest statut, era simplu să se verifice prin Ministerul Afacerilor Externe. Legislația din Costa Rica prevede că acest statut se dă în doi pași. La momentul solicitării, dacă cei de aici consideră că există motive pentru acordarea refugiului politic, primești un astfel de statut pe un an de zile, urmând ca, la sfârșitul acelui an de zile, să primești statutul în mod definitiv. Eu am solicitat acest statut în luna februarie, am fost audiată în martie și am primit statutul pentru un an de zile pe 21 martie".

"Nu am vrut să invoc acest statut", a spus Elena Udrea. "De ce mi se încalcă dreptul la un proces echitabil? Toate abuzurile care mi s-au întâmplat de când a început această luptă a mea – în baza lor (n.r. a abuzurilor), am fost audiată și mi s-a acordat acest statut. Probele sunt cele pe care le-am văzut cu toții, sunt afirmații publice asumate, decizii care s-au luat și apoi s-a constatat că au fost luate la ordin, cazul meu particular – deci nu au fost alte probe noi", a zis Udrea.

"Mă pot întoarce"

"Eu mă pot întoarce oricând. Dacă în România, am vedea că cei care au făcut aceste abuzuri sunt trași la răspundere, atunci voi spune că au dispărut aceste motive și pot să părăsesc acest teritoriu. Nu, nici vorbă (n.r. întrebată dacă și-a luat casă în Costa Rica). M-am ocupat de obținerea acestui statut și de proces", a declarat Elena Udrea.

"Sunt o persoană singură"

"Nu am familia aici. A fost mama de Paște, dar a plecat. Deci, sunt o persoană singură. Îmi doresc ca toate aceste abuzuri să se termine și să mă întorc", a mai spus fostul deputat.

"Acum bine" a răspuns, fiind întrebată cum decurge sarcina. "Doar stările care nu-mi permit să fiu atât de activă pe cât aș vrea. Alte manifestări ale sarcinii nu sunt, decât cele firești. Mă bucur că situația medicală este bine", a adăugat Udrea.

Întrebări despre Bica și Băsescu

"Nu știu să vă răspund (n.r. întrebată dacă Alina Bica va cere azil politic). Ne întâlnim, dar nu chiar așa de des. Mai vorbim la telefon", a zis Elena Udrea.

[citeste si]

"Da, de câteva ori, dar prin mesaje prin telefon", a spus Udrea, întrebată dacă a vorbit cu Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel