EXCLUSIV  Udrea, refugiat politic. Bolcaș: Cine să se mai opună acestor mizerii?

Udrea - Ghiță
Udrea - Ghiță

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a anunţat, vineri, la ÎCCJ, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Avocatul Elenei Udrea a explicat că a primit, vineri dimineaţă, mai multe documente de la fostul ministru, care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.

Avocatul Lucian Bolcaș, contactat de DC News, a declarat că se aștepta la o astfel de decizie. "Era o decizie normală, în condițiile în care a fost arestată și judecată în continuare. Să preferi o justiție exotică în defavoarea justiției țării tale este cel mai mare blam ce se poate aduce", a spus Bolcaș.

Întrebat dacă consideră că Alina Bica va apela la o astfel de hotărâre, avocatul a oferit următorul răspuns: "Sunt situațiile lor care pot fi asemănătoare sau diferite. Dar decizia în sine demonstrează că în România este o bătaie de joc. Nimeni nu ia atitudine".

De asemenea, avocatul Lucian Bolcaș a spus că justiția din România nu are credibilitate. "Va avea, dar suntem departe. Însă nu cu acești oameni care au mers din greșeală în greșeală. Cine să se mai opună acestor mizerii?", a întrebat avocatul.

[citeste si]

Paralelă cu Ghiță

Amintim că avocatul Elenei Udrea a făcut o paralelă cu situaţia lui Sebastian Ghiţă, care se află la Belgrad, acesta fiind audiat prin videoconferinţă în cadrul proceselor pe care le are în instanţele din România. "Din 1989, nu a mai fost o situaţie în care un cetăţean al României, membru UE şi NATO, să primească statutul de refugiat politic în alt stat. Conform Convenţiei privind refugiaţii politici, ea nu are dreptul să fie returnată. Costa Rica a dezvoltat unul dintre cele mai bune programe de protecţie în plan judiciar", a spus avocatul lui Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel