Elena Udrea, după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA: Trebuie să-și dea demisia

Deputata Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a comentat, vineri, în legătură cu trimiterea în judecată de către DNA a premierului Victor Ponta.

Elena Udrea a declarat vineri, când s-a prezentat la poliţie pentru controlul judiciar, că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul Turceni-Rovinari, deşi prejudiciul pentru care a fost trimis în judecată este "derizoriu", iar faptele s-au petrecut "cu mulţi ani în urmă", citează romaniatv.net.

"Nu ştiu dacă s-a mai întâmplat într-o ţară europeană ca premierul să fie trimis în judecată pentru fapte comise cu opt ani în urmă. Nu ştiu dacă mai e altă soluţie, trebuie să-şi dea demisia", a declarat Elena Udrea, care a atras atenţia că "Liviu Dragnea va încerca să-i tragă scaunul lui Ponta şi probabil că va reuşi".

Ulterior, fostul ministru al Turismului în timpul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, apreciază că demisia premierului s-ar impune pentru pierderea miliardelor de euro fonduri europene, nu pentru "evaziunea presupus a fi fost făcută" în urmă cu opt ani.

[citeste si] 

"Vă propun un exerciţiu de logică utilitară. Se dau următoarele două fapte:

1. România a absorbit, până la 31 iulie 2015, doar 10,5 miliarde de euro din cei 19 puşi la dispoziţie de UE pentru exerciţiul bugetar 2007 - 2013 al Uniunii Europene. Deci, pierdem vreo 8,5 miliarde de euro, bani prin care puteam pune infrastructura la punct, de exemplu.
2. Victor Ponta este acuzat că a prejudiciat statul în urmă cu 8 ani cu suma de 12.000 de euro.
Din ce motiv ar trebui să plece Premierul în funcţie? Pentru evaziunea presupus a fi fost făcută sau pentru paguba de 708.000 de ori mai mare pe care a păstorit-o în toată această perioadă?
PS. Ponta a cedat tot, pas cu pas, a ajuns pe mana lui sa nu mai aiba nicio autoritate ca Prim Ministru. Deci, oricum nu poate spera sa ramana in functie", este mesajul Elenei Udrea postat, vineri, pe Facebook.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, joi, că premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni) şi complicitate la evaziune fiscală. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel