Elena Udrea, arestată la domiciliu, un nou mesaj pe Facebook

Elena Udrea, aflată în arest la domicliu, a postat, vineri, pe Facebook, un nou mesaj. Aceasta este de acord ca acuzatului să nu i se dea voie să vorbească public despre cazul său, atât timp cât și acuzatorului i se interzice același lucru.

Elena Udrea scrie că atât acuzatorul cât și acuzatul trebuie să fie tratați egal. Deci, atât timp cât acuzarea se face în mod public, atunci și apărarea se face în mod public.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, despre Eduard Hellvig, pe Facebook: Ion Cristoiu să publice însemnările din jurnal

”Ieri, în şedinţa CSM, a fost facută o propunere interesantă. Domnul procuror Gheorghe Muscalu este de părere că persoana aflată sub control judiciar nu ar trebui să aibă voie să comunice public legat de cauza în care este acuzat. Deşi ideea a venit ca urmare a situaţiei create în cazul meu, declar că sunt total de acord! Dar, pentru ca scopul de a nu fi afectat actul justiţiei să fie atins, ar trebui ca aceeaşi interdicţie să o aibă şi acuzatorul.

Într-un dosar penal există două părţi care trebuie să aibă tratament egal: acuzarea şi apărarea. Dacă acuzarea se face în mod public, atunci şi apărarea trebuie să poată răspunde public.

Deci, ar fi corect să nu mai vedem comunicate oficiale ori documente din dosare date "pe surse" din partea anchetatorilor, care au rolul de a construi percepţia publică de vinovăţie a celui acuzat, înainte ca o instanţă să se pronunţe. Mai ales că "percepţia publică" este un argument al acuzării invocat adeseori în faţa judecătorilor”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel