Elena Udrea arestată în dosarul Galei Bute

Elena Udrea este reținută din nou, de data aceasta  în dosarul Galei Bute. Mandatul de arestare este valabil pentru  perioada 25 februarie- 26 martie inclusiv. Decizia nu este definitivă. 

În dosarul Galei Bute, magistrații au decis ca Elena Udrea să fie arestată preventiv. Procurorii DNA o acuză pe fostul ministru de mai multe fapte de corupție în dosarul Galei Bute. Aceștia au cerut instanței arestarea Elenei Udrea. 

Decizia de miercuri a fost pronunțată de completul care a decis arestul la domiciliu al Elenei Udrea în dosarul Microsoft.

Citește și: Elena Udrea, în lacrimi, la ieșirea de la ÎCCJ: Sunt dezamăgită

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel