Urmărește emisiunea live


Elena Băsescu, mesaj pentru români după ce Stefan Hell a câștigat Premiul Nobel pentru chimie 2014

Elena Băsescu, mezina președintelui Traian Băsescu, salută, într-o postare pe pagina sa de socializare, prezența cercetătorului de origine română Stefan W. Hell între laureații Premiului Nobel pentru Chimie pe 2014, atrăgând atenția cât de importantă este definitivarea reformei în Educație în România.

"Cercetătorul de origine română Stefan W. Hell este unul dintre cei trei laureați ai Premiului #Nobel pentru Chimie în 2014. În acest an, premiul a fost acordat pentru "dezvoltarea microscopiei fluorescente".
Este un uriaș motiv de mândrie pentru toți românii și un impuls extraordinar de a nu ne abate de la unul dintre cele mai importante obiective pentru #România: acela de a reforma sistemul de educație, de a-i susține și încuraja pe cei care, cu puterea minții, pot schimba lumea", a scris, miercuri, Elena Băsescu, pe pagina sa de socializare.

Premiul Nobel pentru Chimie 2014 a fost împărţit de Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner pentru "dezvoltarea microscopiei fluorescente", conform anunţului făcut miercuri la Stockholm de Staffan Normark, secretar permanent al Academiei Regale de Ştiinţe din Suedia.

Fizicianul Stefan W. Hell, stabilit în Germania, s-a născut în Arad, în 1962, în prezent el fiind unul dintre directorii Institutului pentru Chimie Biofizică Max Planck, din Gottingen.

Citește și CT Popescu, reacție după ce Stefan Hell a câștigat Premiul Nobel pentru chimie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel