EXCLUSIV  Ela Moraru, Google România: Nu avem suficienți oameni pe care să-i angajăm în zona de digital

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Managerul Google România, Ela Moraru, a vorbit despre lipsa de forță de muncă din mediul digital, în timpul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group.

Liderul Google România a explicat că este nevoie de forță de muncă în zona digitală și de marketing digital. „Pentru că astăzi sunt alături de dumneavoastră aș vrea să vă spun că nu avem suficienți oameni pe care să-i angajăm în zona de digital și de marketing digital. (...) Am creat parteneriate în ultimii 6-7 ani cu peste 13 universități din țară. În acești ani am reușit să ajungem la peste 250.000 de studenți și IMM-uri, învățând competențe digitale, creând ateliere digitale în universități. Acolo ne-am dus, nu ne-am dus în altă parte”, a explicat Moraru.

Proiecte de dezvoltare digitală a românilor

„Sunt foarte multe lucruri pe care ne dorim să le facem în continuare, ne dăm seama că nu se poate altminteri. Sunt sigură că nu doar Google este un partener de nădejde, dar ce pot să vă garantez este că prezența mea fizică [la conferință] înseamnă și prezența sufletească a tuturor colegilor mei din Google, români, pe care eu îi cer tot timpul alături de mine pentru a crea proiecte, de la a dota o școală la proiecte care să crească și mai mult competențele digitale”, a adăugat ea.

Joburile viitorului înseamnă digitalizare

„Nu cred că putem să vorbim despre joburile viitorului fără acest lucru, avem deja o diferență de aproape un milion de joburi pe care nu le completăm pentru că nu avem suficiente competențe digitale la nivelul Uniunii Europene, iar în România este clar că avem un pol, un izvor pe care putem să-l folosim și mai bine de aici înainte”, a mai explicat Ela Moraru.

Parteneriate cu Ministerul Educației și mediul academic din România

„Pentru noi este foarte important, extrem de important, să avem acest parteneriat cu Ministerul Educației, dar și cu mediul academic. Aș menționa Ministerul Educației primul pentru că anul trecut a fost foarte dificil să fim alături de profesori, de elevi și de școală, în general. Chiar dacă nu a fost ideal, am putut să ne mutăm, totuși, în online. Ne bucurăm să ajutăm și să știm că numai anul trecut 70.000 de profesori din preuniversitar au putut să studieze cum este să folosească competențele digitale”, a mai declarat Ela Moraru în conferința DC Media Group.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel