Eintracht Frankfurt şi echipa lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers, calificate în finala Europa League

Facebook Ianis Hagi
Facebook Ianis Hagi

Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers s-au calificat, joi seara, în finala Europa League la fotbal, după victoriile obţinute pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor. 

Eintracht a dispus cu 1-0 de West Ham United, după ce se impusese în faţa ciocănarilor şi la Londra, cu 2-1. Eintracht a controlat meciul retur, după ce londonezii au rămas în zece oameni în min. 19, prin eliminarea lui Aaron Cresswell din postură de ultima apărător. Columbianul Rafael Santos Borre a marcat unicul gol al partidei (26).

West Ham, care din min. 79 nu l-a mai avut nici pe antrenorul David Moyes pe banca tehnică, acesta fiind eliminat după o reacţie violentă, a ratat câteva ocazii bune pe final, prin Antonio, Soucek, Iarmolenko şi Bowen.

Eintracht a câştigat predecesoarea acestei competiţii, Cupa UEFA, în 1980. În cealaltă semifinală, Rangers, echipa la care e legitimat şi internaţionalul român Ianis Hagi, a trecut de RB Leipzig, cu 3-1, după ce vicecampioana Germaniei câştigase cu 1-0 în tur.

Rangers, echipa lui Ianis Hagi, a învins-o pe RB Leipzig

Rangers, care a fost finalista Europa League în 2008, avea 2-0 după o jumătate de oră, prin golurile marcate de James Tavernier (18) şi Glen Kamara (24).

RB Leipzig a revenit în meci după pauză şi a înscris prin francezul Christopher Nkunku (70). Mijlocaşul englez John Lundstram, prin golul din min. 80, a fost cel care a adus calificarea în finală. Finala se va desfăşura pe 18 mai, la Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan.

Rezultate: (+) Eintracht Frankfurt - West Ham United 1-0 (1-0) A marcat: Rafael Santos Borre 26. Cartonaş roşu: Aaron Cresswell (West Ham, 19). În tur: 2-1. (+) Glasgow Rangers - RB Leipzig 3-1 (2-0) Au marcat: James Tavernier 18, Glen Kamara 24, John Lundstram 80, respectiv Christopher Nkunku 70. În tur: 0-1. Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în finală.

Real Madrid - Liverpool, în finala Ligii Campionilor

Amintim faptul că Real Madrid a reuşit o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor la fotbal, printr-o victorie cu 3-1 (0-0, 2-1), după prelungiri, în faţa formaţiei Manchester City, miercuri seara, pe Santiago Bernabeu, în manşa secundă a semifinalelor.

Învinsă la Manchester cu 4-3, Real Madrid era condusă în min. 90 cu 1-0 de City (gol Riyad Mahrez, min. 73) şi nu reuşise să trimită nicio minge pe spaţiul porţii până atunci. Rodrygo, inspirat introdus de Ancelotti, a reuşit o dublă miraculoasă (90, 90+1), care a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema (95 - penalty) a adus calificarea madrilenilor, în faţa unei echipe în degringoladă după golurile primite. Vezi golurile aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel