Egiptul, în pragul războiului civil

masacru-egipt
masacru-egipt

Cel puţin 50 de oameni, printre care şi cinci copii, au murit la Cairo în timpul luptelor de stradă, iar peste 400 au fost răniţi. Între timp, Frăţia Musulmană, organizaţia care îl susţine pe Morsi, a îndemnat oamenii să iasă la luptă pentru a-l reinstala în fruntea ţării.

Preşedintele interimar al Egiptului a ordonat deschiderea unei anchete după ce zeci de oameni au murit în faţa sediului Gărzii Republicane, în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor lui Mohamed Morsi. „Cred că armata încearcă fie să forţeze declanşarea unui val de violenţe şi să ne facă să reacţionăm, fie să plecăm din stradă, să abandonăm totul. Cauza noastră e dreaptă, e vorba de o lovitură de stat militară pe care o vom înfrânge, chiar dacă asta ne va costa viaţa”, spune Gehad El-Hadda, purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane.

În ciuda acuzaţiilor aduse armatei de mişcarea Frăţia Musulmană, mai mulţi membri ai organizaţiei au fost surprinşi în momentul în care trăgeau în militari.

Lucrurile sunt incerte şi în privinţa organizării politice a Egiptului. După refuzul lui Mohamed El Baradei de a prelua funcţia de premier, un economist va fi numit, cel mai probabil, în fruntea guvernului de la Cairo. Este vorba despre un tehnocrat care a condus în trecut mai multe instituţii economice. Mohamed El Baradei ar urma să fie desemnat vicepreşedintele ţării.

Berlinul cere o anchetă din partea unei autorităţi independente

"Noi cerem din partea unei autorităţi independente clarificări rapide privind evenimentele de astăzi", a subliniat şeful diplomaţiei într-un comunicat. Ministrul de Externe a menţionat "marea îngrijorare" a Germaniei faţă de violenţele tot mai frecvente din Egipt. "Noi îndemnăm toate forţele implicate să acţioneze într-un mod cugetat şi să renunţe la violenţă sub orice formă", a adăugat Westerwelle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel