Egiptul cere explicaţii la FIFA în legătură cu voturile sale pentru premiul The Best

Federaţia egipteană de fotbal a cerut explicaţii Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) pentru că voturile selecţionerului şi căpitanului lor nu au fost luate în calcul la premiul The Best, acordat celui mai bun jucător al anului, ceea ce declanşat o polemică cu starul naţionalei africane, Mohamed Salah, relatează AFP.

În ancheta pentru premiul The Best, câştigat de argentinianul Lionel Messi, egipteanul Salah s-a clasat al patrulea, în ierarhia stabilită de voturile selecţionerului, căpitanului echipelor naţionale şi a jurnaliştilor din fiecare ţară.

În clasamentul voturilor publicat de FIFA după ceremonia de luni, votul selecţionerului echipei olimpice egiptene Shawki Ghareeb, care l-a înlocuit pe selecţionerul Javier Aguirre, demisionar după eşecul de la Cupa Africii pe Naţiuni, şi al căpitanului Ahmed El-Mohammadi nu sunt menţionate. Iar cei doi l-au votat pe atacantul lui Liverpool, susţine federaţia egipteană.

Salah, după publicarea modului în care s-a votat, şi-a schimbat starea pe reţeaua Twitter, menţionând că joacă pentru Liverpool, dar nu şi pentru echipa naţională.

Nu contează câţi încearcă să-mi schimbe dragostea mea pentru tine şi pentru poporul tău, ei nu vor fi capabili, a scris Salah, adresându-se ţării sale.

Federaţia egipteană susţine că a trimis votul său la FIFA pe 15 august, cu patru zile înainte de termenul limită şi solicită deschiderea unui anchete privind circumstanţele pentru care aceste voturi nu au fost luate în considerare.

Culmea, jurnalistul egiptean Hany Danial, care a participat la votul pentru The Best l-a preferat pe senegalezul Sadio Mane, coechipier cu Salah la Liverpool, care a fost a treia opţiune a ziaristului, după Cristiano Ronaldo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel