Egipt: Piramida lui Djoser, în pericol de prăbușire

Cea mai veche structură din piatră cioplită din lume, piramida în trepte a faraonului Djoser din Egipt, care se află acum într-un proces de restaurare, riscă să se prăbușească.

Procesul de restaurare al complexului funerar de la Sakkara, unde se află și piramida în trepte a lui Djoser, construit în urmă cu 4.600 de ani, ar putea avea efecte contrare, scrie descopera.ro.

Ministerul Antichităţilor din Egipt a angajat compania Shurbagy pentru lucrări de restaurare, după ce procesul fusese întrerupt din lipsă de fonduri, în octombrie 2012. Însă, activiștii acuză că muncitorii de la Sakkara au ridicat deja foarte multe structuri şi ziduri noi, depășind limita legală, ceea ce ar putea declanșa oricând prăbușirea piramidei, care este cea mai veche structură din piatră cioplită din lume. 

Citește și Cea mai veche piramidă a Egiptului, salvată de airbaguri

De altfel, structura piramidei a fost afectată și de cumtremurul puternic din 1992, când mai multe tone de pietre s-au păbușit la bază, formându-se astfel un gol în vârful ei.

Piramida are o înălţime de 62 de metri, este formată din 6 trepte inegale şi are în interior o reţea de coridoare şi o cameră funerară din marmură şi granit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel