Egipt: Nu sunt dovezi ale unei acțiuni teroriste în cazul prăbușirii avionului rus în Sinai

Egiptul a anunțat luni că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni teroriste sau ilegale în cazul prăbușirii avionului rusesc pe 31 octombrie, în peninsula Sinai în care au murit toate cele 224 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.

Rusia și statele occidentale au susținut că avionul Airbus A321 al companiei ruse Metrojet s-a prăbușit din cauza unei bombe aflate la bord. Anterior, ramura egipteană a grupării militante Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea avionului și a afirmat că a amplasat explozibili la bordul aparatului de zbor.

Cu toate acestea, Ministerul egiptean al Aviației Civile a anunțat că a finalizat un raport preliminar privind accidentul și a afirmat că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni criminale.

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. La bord se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului. După pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel