Egipt: Fostul președinte Mohamed Morsi, condamnat la moarte

Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi și alți 105 membri ai Frăției Musulmane au fost condamnați la moarte, sâmbătă, pentru plănuirea unei evadări în masă dintr-o închisoare și violențele comise în timpul revoltei din 2011, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Verdictul trebuie confirmat de marele muftiu al Egiptului, cea mai înaltă autoritate religioasă a ţării. Chiar dacă instituția își dă acordul, se poate face recurs.

Mohamed Morsi a fost președintele Egiptului un an, între 2012 și 2013, când a fost alungat de la putere de către actualul preşedinte al ţării, Abdel Fattah al-Sisi, care era atunci şeful forţelor armate ale Egiptului.

Răsturnarea lui Morsi de la putere a provocat o lovitură dată de către Guvern mişcării sale, Frăţia Musulmană, cei mai mulţi dintre membrii acesteia fiind ucişi sau arestaţi.

În a doua decadă a lunii trecute, Morsi a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare într-un alt proces pentru violenţe împotriva manifestanţilor în cursul mandatului său de un an.

Mohamed Morsi, fost președinte egiptean, condamnat la 20 de ani de închisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel