Egipt către Erdogan: Nu luăm lecții de la ”agentul Vestului”

erdogan demoleaza parcul gezi
erdogan demoleaza parcul gezi

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale din Egipt i-a transmis premierului Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că la Cairo nu sunt acceptate lecțiile venite din partea ”agentului Vestului”. Replica oficialităților egiptene vine după ce Erdogan continuă să-l susțină pe fostul președinte Mohamed Morsi și să condamne ”lovitura de stat” de la Cairo.

Ahmed el-Mossalamany denunță ultimele declarații ale lui Erdogan și spune că agenții străini nu vor rupe Egiptul, scrie ziarul al Masry al-Youm.

Premierul Turciei a ieșit public, marți, pentru a acuza din nou puterile Occidentului pentru incapacitatea lor de a condamna ”lovitura de stat” de la Cairo, care a dus la debarcarea primului președinte al Egiptului ales în mod democratic, Mohamed Morsi. Erdogan este un susținător al fostului președinte și a pledat pentru cauza lui încă de la începutul violențelor din Egipt. De altfel, el a cerut intervenția Consiliului de Securitate al ONU și a Ligii Arabe pentru a stopa crimele din Egipt.

Erdogan condamnă represiunea Guvernului egiptean împotriva protestatarilor deși, mai devreme în cursul acestui an, premierul Turciei a fost acuzat că a reprimat cu brutalitate manifestanții din Istanbul care îi cereau demisia. Mai multe persoane au murit în urma confruntărilor cu forțele de ordine în timp ce Erdogan acuza rețelele sociale și Occidentul pentru atitudinea cetățenilor turci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel