Egipt. 28 de persoane au murit în două accidente. Printre victime sunt şi turişti

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Douăzeci şi opt de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în două accidente rutiere separate produse în Egipt, transmite DPA, citând surse medicale şi din domeniul securităţii.

Cel mai grav accident a avut loc în oraşul Port Said, unde un microbuz care transporta muncitori s-a ciocnit cu un camion. Bilanţul iniţial de 18 morţi a crescut la 22 după ce patru răniţi grav au decedat.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată.

Conform cotidianului privat al-Shorouk, camionul a lovit microbuzul, care s-a răsturnat. În microbuz se aflau muncitori de la o fabrică textilă, care se îndreptau spre casele lor.

Un alt accident a avut loc în oraşul Suez

Într-un al doilea accident, un autocar şi un autobuz din transportul public s-au ciocnit în oraşul de coastă Suez, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 32.

Printre victime se află turişti chinezi şi indieni, a relatat portalul oficial de ştiri al-Ahram Online. Turiştii se îndreptau spre al-Ain al-Sokhna, o staţiune din apropiere.

Accidentele rutiere cu victime sunt destul de frecvente în Egipt, cauzele fiind adesea şofatul imprudent şi starea deficitară a drumurilor. Conform statisticii oficiale, anul trecut s-au produs în jur de 8.480 de accidente, în scădere cu 23,6% faţă de 2017, iar bilanţul deceselor a fost de 3.087.

În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de drumuri noi care să îmbunătăţească situaţia infrastructurii, într-o ţară cu aproape 100 milioane de locuitori, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel