Șeful de la SML, reclamat din cauza lui Gigi Becali

Mihai Onciu, șeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, care a dat aviz negativ expertizei în cazul lui Becali, considerând-o "exagerată în ceea ce priveşte gravitatea bolii", a fost reclamat la Parchet de către Consiliul Superior de Medicină Legală.

Consiliul Superior de Medicină Legală  a depus recent o sesizare la Parchetul Judecătoriei Constanţa împotriva medicului Mihai Onciu, pe care îl acuză de săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei şi de faptul că nu respectă legislaţia medico-legală în vigoare, pentru că ar fi făcut aprecieri personale, remise Tribunalului Constanţa prin adresa de înaintare a raportului de expertiză medico-legală în cazul lui Gigi Becali, aprecieri de natură să influenţeze modul de interpretare a concluziilor de către instanţă.

Medicul a considerat că expertiza realizată la Serviciul de Medicină Legală Constanţa era exagerată sub aspectul gravităţii bolii şi i-a dat aviz negativ, cu recomandare de avizare la Comisia de Avizare şi Control a actelor medico-legale a INML "Mina Minovici" din Bucureşti.

Citește și: De ce nu a fost grațiat GIGI BECALI. Vezi explicația judecătorului

"În expertiză era exagerat stadiul de evoluţie al bolii. Se spunea că boala este foarte gravă şi necesită tratament chirurgical urgent, fără de care nu poate să suporte regimul de detenţie. Am apreciat ca fiind exagerat stadiul bolii şi nu am autorizat-o. Orice expertiză este avizată de medicul şef. Am recomandat ca aceasta să fie avizată de o instituţie de deasupra comisiei şi deasupra mea, care este la nivelul INML. Eu am recomandat, dar instanţa a considerat că nu a mai fost necesară trimiterea către INML", a declarat corespondentului Mediafax  şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu.

În recomandarea făcută către Tribunalul Constanţa, Mihai Onciu aprecia că la acel moment intervenţia chirurgicală ar avea un rol preventiv, şi nu unul curativ.

Medicul constănţean susţine că decizia CSML de a-l reclama la Parchet este "aberantă".

Medicul afirmă că adevărata motivaţie a CSML ţine de "relaţia tensionată" pe care el o are cu unii dintre membrii consiliului, care doresc să îl schimbe din funcţie.

Mihai Onciu spune că nu a primit niciun semnal de la Parchetul Judecătoriei Constanţa cu privire la sesizarea depusă împotriva sa, dar că nu îşi face nicio problemă.

Citește și: Gigi Becali nu va fi eliberat pentru operația la coloană

"Mi-am făcut datoria, mi-am respectat funcţia şi profesiunea şi o să demonstrez până la urmă că am avut dreptate. Mi-am făcut treaba conform legii şi conform atribuţiilor de medic şef, care trebuie să avizeze fiecare act medico-legal. Atât timp cât eu am dat un aviz negativ lucrării respective, am recomandat ca acea lucrare să fie avizată de comisia de avizare şi control din INML. Adică procedural foarte corect. Iar în momentul în care recomanzi şi dai aviz negativ, spui şi de ce. Eu nu am făcut un act medico-legal. Am făcut o adresă de înaintare cu unele precizări referitoare la actul respectiv. Asta este abilitatea medicului şef după ce parcurge actul pe care nu îl avizează. (...) Deocamdată nu am primit niciun semnal (de la Parchet - n.r.). Ştiu doar din presă şi din intenţiile anterioare al CSML. Repet, nu au dreptate. Dacă este vorba despre un abuz, tocmai ce a făcut Consiliul Superior faţă de mine este un abuz", a mai declarat Mihai Onciu.

El a precizat că o sesizare nu este un act care să determine neapărat o cercetare penală şi că este de competenţa procurorilor să aprecieze dacă este necesară deschiderea unui dosar de cercetare penală sau nu.

Medicul mai susţine că sesizarea CSML nu are legătură directă cu expertiza din dosarul lui Gigi Becali, ci doar tangenţial cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel