Gigi Becali nu va fi eliberat pentru operația la coloană

Judecătorii  Curții de Apel Constanţa au respins ca nefondată cererea de întrerupere a pedepsei lui Gigi Becali pentru a se putea opera pe coloană.  Decizia de miercuri este definitivă. În schimb, plângerile acestuia produc un adevărat cutremur în sistemul penitenciarelor.

Patronul Stelei nu poate   să se opereze în libertate, într-o clinică privată și fără pază, au decis magistrații constănțeni.  În  opinia judecătorilor, cererea lui Becali a fost considerată ca nefondată.

În aceste condiții, Gigi Becali se poate opera, dar numai cu pază, fără  a i se putea întrerupe executarea pedepsei. Gigi Becali poate să formuleze o altă cerere sub alt temei. 

Gigi Becali are probleme la coloană şi medicii i-au spus că dacă nu se va opera urgent, există riscul să paralizeze.

Avocata Paula Iacob consideră decizia Curții de Apel Constanța drept potrivnică ideii de dreptate. "Nu se poate așa ceva. Este de neconceput ca un judecător să înlăture un text de lege care este foarte precis, care a existat și în vechiul cod, care există în orice drept procedural, nu unul modern, și codul din 1923 prevedea o asemenea măsură a întreruperii executării pedepsei", a declarat Paula Iacov la RTV.

"Există text precis care spune că în situația în care judecătorul  are nevoie de cunoștințele unui specialist dispune de expertiză și ține seama de părerea specialistului. În cazul de față, judecătorii se consideră dumnezei, nu mai sunt judecători, dacă pot decide total în afara legii, în afara textelor", a mai declarat Paula Iacob.    

Din cauza  situației în care se află, Gigi Becali a cerut ajutor foștilor colegi parlamentari, acesta transmițând două petiții prin care se plângea de condițiile grele din închisoare.

Becali se plânge de mijloacele de transport  cu care este transportat la instanțe, dar și de faptul că nu poate să-și viziteze familia, în condițiile în care are un regim deschis de executare a pedepsei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel