Șeful ambasadei SUA din Ungaria, dat în judecată la ordinul lui Viktor Orban

Șefa autorității fiscale din Ungaria l-a dat în judecată pe însărcinatul american cu afaceri după ce premierul Viktor Orban a amenințat-o cu demiterea.

Potrivit avocatului Fiscului maghiar, Ildiko Vida vrea ca Andre Goodfriend să răspundă în fața instanței pentru "defăimare publică cu grave consecințe", transmite agenția MTI.

Avocatul a adăugat că demersul șefei autorității fiscale are legătură cu declarațiile făcute de diplomatul american într-un interviu acordat săptămâna trecută publicației Heti Valasz.

În acel interviu, Andre Goodfriend, demonizat de presa apropiată partidului de guvernare FIDESZ, spunea că Washingtonul are informații despre activități frauduloase ale fiscului maghiar care nu au fost investigate. Întrebat dacă are dovezi, diplomatul a spus că SUA au oferit deja dovezi guvernului de la Budapesta.

Premierul Viktor Orban i-a transmis săptămâna aceasta șefei Fiscului că va fi concediată dacă nu îl acționează în judecată pe Goodfriend.

Guvernul Ungariei cere Executivului SUA să ridice imunitatea diplomatică a însărcinatului cu afaceri, Andre Goodfriend, pentru ca americanul să dovedească în instanță acuzațiile de corupție aduse oficialilor unguri. Orban i-a cerut șefului ambasadei SUA "să nu se ascundă în spatele imunității diplomatice".

Sfidare fără precedent a Ungariei la adresa SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel