Efectele clasei zero: Elevii adorm în timpul orelor

În Vrancea, 120 de copii au fost retraşi de la clasa pregătitoare, pentru că nu pot face faţă programului. La una dintre şcoli, un micuţ a adormit pe mocheta din faţa clasei, potrivit Mediafax.

Tot mai mulţi părinţi aleg să îşi retragă copiii de la clasa zero, pentru că micuţii adorm cu capul pe bănci. Directorul unei şcoli din Focşani se gândeşte să amenajeze o sală cu patuţuri pentru ca micuţii să se poată odihni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că vor analiza această situaţie, pentru că deja 120 de elevi au fost retraşi de la clasa pregătitoare şi trimişi la grădiniţă. Cazuri de transferuri de la clasa pregatitoare s-au înregistrat în această perioadă la nivelul întregii ţări.

În clasa pregătitoare au fost înscrişi copiii care au împlinit vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, au putut fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Trecerea grupei pregătitoare la ciclul primar şi, implicit, transformarea ei în clasa zero au fost prevăzute în Legea educaţiei din 2010. Teoretic, de la promulgarea actului normativ şi până la startul anului şcolar 2012-2013 era timp suficient pentru a pune la punct clasa pregătitoare. Practic, după o "reţetă" autohtonă probată şi în alte situaţii, s-a ajuns ca aproape totul să fie aranjat pe ultima sută de metri, cu multe semne de întrebare referitoare la ce va fi după data începerii noului an şcolar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel