Educaţie sexuală în România. Psihologul Gabriel Diaconu, ALERTĂ: Atunci vor exploda lucrurile. Îmi este teamă

Psihologul Gabriel Diaconu a tranşat problema educaţiei sexuale în România şi a tras un semnal de alarmă cu privire la momentul în care lucrurile vor exploda, pur şi simplu. 

"Cred că momentul la care într-o sală de clasă ar începe conversaţia despre homosexualitate, despre transgenderism, despre bisexualitate, despre binaritate, lucrurile ar exploda în România pentru părinţi. Şi asta pentru că oamenii îşi imaginează că genul acesta de informaţii pot corupe minţi de copil. Nu are sens să ne ascundem după piersic. Este partea grea a dezbaterii. Şi unde din păcate vocile devin foarte repede isterice. Eu sunt medic şi aici oamenii ar face foarte bine să înţeleagă ce vede un medic. Noi nu vedem majoritatea copiilor sănătoşi, cu părinţi căsătoriţi şi cu o orientare heterosexuală. Noi vedem de multe ori oameni care sunt diferiţi de majoritate şi care în România la acest moment au mult de suferit. În primul rând pentru că sunt stigmatizaţi, nu au acces la informaţie. 

Când vorbim de sexualitate, nu ne referim la aspectul strict fizic al intromisiunii, sau al contactului, sau al vocabularului pervers, ci pur şi simplu de acces la corectă informare. E foarte bună observaţia cu privire la cine ar trebui să facă această informare, şi la fel de bine am putea lărgi şi la limba română, matematică, geografie, istorie, pentru că e bine să fie o persoană care să deţină un control asupra limbajului. Îmi este teamă, când vine vorba despre orice discuţie despre sex şi sexualitate în România, cât de uşor alunecă lucrurile într-o extremă în care de fapt frica din încăpere, din dezbatere, din mintea părinţilor este că va veni cineva să le deturneze sexualitatea copiilor. Românii de multe ori sunt paranoici. O să îi înveţe pe copii nişte blestemăţii sau practici care nu sunt corecte din punct de vedere etic sau medical când vine vorba despre sexualitate, dar eu văd, spre exemplu, adulţi tineri homosexuali care au avut de suferit în şcoală, care au fost alergaţi, bătuţi, făcuţi poponari. Au avut nevoie de psihiatru pentru că au crescut într-o comunitate care era oarbă şi în acelaşi timp vehementă împotriva homosexualilor. Asta e lumea din care venim. Văd oameni care au să zicem o identitate de gen, care este trans, şi care nu au acces nici la servicii de sănătate. Dezbaterea e foarte grea. Nu ştim câţi sunt, mii, zeci de mii în România care au o altă orientare sexuală. Medical, generaţia de mâine va fi cu totul altfel decât o discutăm noi acum!", a declarat Gabriel Diaconu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel