Eduard Novak, acuzat că și-a premiat tatăl cu 112.000 euro. Ce spune ministrul Tineretului și Sportului

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Ministrul Eduard Novak este acuzat că și-a premiat tatăl cu suma de 112.000 euro.

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a solicitat ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Eduard Novak, pentru săvârșirea de abuz în serviciu și conflict de interese, conform România TV.

Potrivit SNST, ministrul și-a premiat tatăl cu 112.000 de euro după participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Karoly nu a fost prezent.

De asemenea, conform Sindicatului Național Sport și Tineret, Comitetul Național Paralimpic a stabilit, pe 1 iulie 2021, ca antrenorul principal al lotului de ciclism al delegației României să fie Cristiano Valoppi. Mai apoi, în Statul de premiere nr. 10702/ 25.10.2021, MTS îl trece pe Valoppi Cristiano la categoria inferioară, de antrenor secund, „pentru a putea să îi acorde suma maximă, de 554.344 de lei (112.000 de euro), tatălui ministrului Sportului, Novak Karoly, pe care il înregistrează direct antrenor principal”.

„Astfel, deși în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai târziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism”, precizează SNST.

Ce spune ministrul Tineretului și Sportului

Cabinetul ministrului Eduard Novak a transmis un mesaj, ca reacție la informațiile apărte în presă, în care spune că premierea tatălui ministrului Novak s-a făcut în condițiile legii.

„Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism. La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toți. Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiați doar pentru că nu au participat la olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate. Nu e nimic în neregulă acolo”, au adăugat reprezentanții ministerului“, a transmis Ministerul Tineretului și Sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel